Megannyi használt számítógép márka van jelen a piacon, a különböző modellek száma pedig ennek a többszöröse. Természetesen ez a vásárló szempontjából előnyös, nagy kínálat, kedvezőbb árak és a legmegfelelőbb specifikáció a számára. De az óriási használt asztali számítógép kínálat nehézségeket is szülhet, ami abban nyilvánul meg, hogy könnyű elveszni a számítógépek tengerében. Ilyenkor szokták mondani, hogy “miért nincs inkább csak kettő amiből választhatok, könnyebb lenne”. Apropó kettő, lássuk hát…

Kezdjük a két cég megalapításával, ami a HP (vagy korábbi nevén Hewlett-Packard) esetében egészen a második világháború környékére nyúlik vissza. Elmondhatjuk hát, hogy nagy tapasztalattal rendelkező vállalatról van szó. A Dell ennél fiatalabb, mondhatni relatív fiatal is, ezt a céget a 80-as években alapították. Vajon ez alapján bármit is leszűrhetünk? Nem. Egyáltalán eltudjuk dönteni két ekkora termékpalettával (laptopok, használt pc) rendelkező cégről, hogy melyik a jobb? Igen, de mélyebbre kell ásnunk.

Megkérdeztünk 160 embert, köztük programozókat, diákokat, eladókat, hogy mit gondolnak a Dell vs. HP kérdésről. Ezt követően keresgéltünk az interneten, hogy lássuk a világ más tájain milyen meglátással vannak az emberek. Arra jutottunk, hogy a Dell-t globálisan az egyik legjobb informatikai gyártónak tartják. Széles kínálattal rendelkeznek, a piac összes szegmensében jelen vannak. Jó ár/érték aránnyal kecsegtetik a felhasználókat, többek között a használt pc-k területére is érvényes ez az állítás. Ezzel szemben a HP nem versenyez minden árkategóriában, de vannak kimagasló modelljei. Általánosságban elmondható az eszközeikről, hogy borsosabb árat kell értük fizetni, mint más hasonló tudású más márkájú számítógépekért.

Térjünk ki arra is, hogy a használt számítógépeket garanciával vásároljuk meg! Legyen szó Dell vagy HP márkajelzéssel ellátott eszközről, a jótállás nagyobb biztosítékot ad, bármilyen márkanévtől. Ha a Jebetonál vásárol, akkor ezzel nem lesz gondja, ők 1-3 évig terjedő teljeskörű garanciát adnak minden termékükre! Ezen a linken megtekinthetik a választékot.

Most pedig térjünk vissza a fő kérdésünkre és válaszoljuk meg. Dell vagy HP? A kutatásunk és az összesített szubjektív véleményünk alapján a Dell mellett voksolunk.


0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatar placeholder

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük