Panasonic hőszivattyú – általános tudnivalók

A japán Panasonic Air Conditioning Group még 1958-ban, azaz 63 éve dobta piacra az első otthoni légkonicionáló berendezését. A cég első, úgynevezett nanoe™ technológiával készült klímáját 2008-ban hozta forgalomba. Ezt követően 2010-ben megjelentek modern a Panasonic Aquarea hőszivattyúk is, melyek azóta még sokkalta korszerűbbé váltak. A panaszonic hőszivattyú, legyen szó bármely altípusról, az egyik legminőségesebb és legmegbízhatóbb a piacon. Az Aquarea hőszivattyú-család tagjai elérhetőek mind monoblokkos, mind pedig ún. split rendszerben is. Az Aquarea Panasonic monoblokk és split mindegyike környezetbarát. Szélsőséges küldő hőmérséklet mellett is tökéletesen üzemelnek.

A Panasonic cég összesen három kategóriában gyártja levegő-víz hőszivattyúit, így az Aquarea Panasonic monoblokkot is:

  • High Performance – új épületekbe és alacsony energiafelhasználású ingatlanokba,
  • T-CAP – rendkívül alacsony hőmérsékletű, felújításra és korszerűsítésre váró otthonokba,
  • HT – idősebb házakba, utólagos felszereléssel, a már meglévő radiátorok fűtésére alkalmas.

Aquarea Panasonic monoblokk

Az Aquarea Panasonic monoblokk rendszer készüléke egyetlen kültéri egységből áll. Üzembe helyezéséhez nincs szükség hűtőköri vezetékre. Csatlakoztatható közvetlenül a fűtőrendszerhez és/vagy a melegvíz-rendszerhez. A Panasonic hőszivattyúk Aquarea-termékcsaládja akár –20 °C-on is kivételesen magas hatásfokkal működik. A hőszivattyú technológia szerepel az International Energy Agency (IEA) kék térképén, melynek célja, hogy 2050-re a 2005-ös szint felére csökkentse a CO2 kibocsátást.

A High Performance és T-CAP Panasonic monoblokk hőszivattyú-modellek ellátják a háza hűtését/fűtését és használati melegvíz ellátását. A HT Panasonic monoblokk-modellek csak a fűtés és használati melegvíz előállításért felelősek.


0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatar placeholder

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük